Bästa Pontus


Tro inte att Pontus kom hit med både ros och choklad ikväll, men det gjorde han faktiskt ♥️

Bowling med klassenDetta är vad vi gör på våran idrottslektion. Gulligt också att jag fått handikapputrustning, en typ ruschkana för klotet (se bilden längst ner)

Frulle DBlidde


Hej och godmorgon! Kom på en sak som jag behövde tillägga till gårdagens inlägg, och det är att det är högertummen jag brutit. Och då jag är högerhänt så tar allting som jag gör 100 gånger längre tid än i vanliga fall. Jag har framförallt väldigt svårt att skriva, så skolan kommer ju bli ett helvete framöver... Vad jag vill komma fram till är att bloggen kanske blir lidande, men hoppas inte. Ha en bra dag!

Mitt livs första benbrott

Hej igen! Som många av er säkert redan vet så slutade inte skidresan så jättemysigt... I lördags eftermiddag bröt jag nämligen tummen. 
 
Det gick till så att vi åkte i en backe med några hopp, jag hoppade på ett och fick då upp en sån fart att jag inte vågade ta nästa, och så undvek jag det försent och landade tokigt. Jag såg liksom inte att jag redan "var uppe" på hoppet, så jag svängde för att undvika det och då åkte jag ner för hoppets kant, totalt oberedd (svårt att förklara...).

Det första jag sa när jag landat var att tummen var av så jag och morbror åkte och fick hjälp av några liftvakter. Det var en jätte snäll kille som hjälpte till och plåstra om mig, han körde mig med skoter hela vägen hem också ❆.
 
Jag hade sen inte så ont och jag kunde röra på tummen så vi började bli mer och mer säkra på att tummen trots allt inte var av. Men sen började hela handen svullna väldigt och vi bestämde oss för att åka in till Moras sjukhus. Där tog man röntgenbilder, konstaterade att tummen var bruten, och satte ett provisoriskt gips. Sen sa dom åt oss att söka på Akademiska när vi kom hem.
 
Så igår, så fort vi hade kommit hem, åkte mamma och jag in till akuten. Där fick vi sitta i två timmar för att sen komma in och få höra "Vi kommer inte göra något nu, men någon gång i veckan". Tack och lov ringde dom sen, typ 15 minuter efter att vi hade åkt därifrån, och sa att jag kunde få tid redan imorgon (alltså idag, 27/1).
 
idag var vi på Akkis redan 08.20. Fick först träffa en läkare som berättade vad som skulle hända, tillexempel att det var bestämt att jag skulle opereras. Sen fick jag träffa en narkosläkare som tittade så att det var ok att söva mig. Efter det fick jag vänta väldigt länge. Sen fick jag ta på mig patientskjorta och operationsstrumpor och tvätta mig. Efter det fick jag lägga mig i en säng och titta på Ice Age då min operationstid hela tiden sköts upp. Tillsist blev det dags. Fick 4 Alvedon + morfin och sen skjutsade dom upp mig till operationsalen. Där blev det också lite väntan men efter en timme satte dom igång. Det blev en jävla massa sladdar överallt trots att det bara var tummen som skulle opereras. Klisterlappar+sladdar på bröstet (för EKG), blodtrycksmanschett på armen, nypa på fingret (titta blodets syrehalt) och så nål i handen för dropp. 
Så blev det dags. Fick ta några djupa andetag syrgas och sen sprutade dom in sömnmedlet, jag försvann på 5 sekunder. Operationen gick ut på att sätta 2 stycken stift in i benet för att fästa fast det igen.
När dom väckte mig var jag väldigt förvirrad och flummig. Det första jag berätta var att "Jag drömde om Amilia och Moa" dom typ "Okej, vilka är det då?". Haha. Sen körde dom mig till uppvaket och jag var förvånadsvärt pigg så blev inte kvar där länge. Istället kom någon Mattias och så Frida Wiström (alltid känisar på Akkis) och hämta mig till en annan avdelning där dom bjöd på pannkakor ☺
 
Efter 10 timmar fick vi äntligen åka hem. Nu tänkte jag bjuda på lite bilder!
Allt som är mörkt på bilden är luft. Frakturen ser ni i inringningen, det mörka som är format som ett snesträck typ. Den ljusa, stora cirkeln är vätska (svullnaden).
Här sitter frakturen (fast på andra handen).
Gipset är enormt. Ännu större än vad det ser ut. Kan typ leka kurragömma bakom det.

Amilia as Dorota

 
Det va sista bilden från fotograferingen som det verkar! Hoppas ni gillat bilderna ☻

KramisKramis

 

Skratta bör man annars dör man.

 

Allt är bra nu

 

Och jag vet att allt är för bra nu

 

Blundar tills jag skymtar lyckan

 

sitter på pianot mellan flaskor, glas & fimpar

 

Går runt i t-shirt och är trött

 

Snygga as fuck

Hotta brudar.
 
Polisövningen idag var riktigt rolig! Det kändes dock lite konstigt att stå och kalla polisen för fittnylle, snutjävel, idiot, osv och sen får höra av övningsledaren att man ska vara ännu taskigare, haha. Riktigt värd dag i alla fall, lärt mig mycket.
 
Det här kan vara sista gången jag bloggar denna vecka (kommer dock komma upp lite tidsinställda inlägg) för imorgon åker vi till Orsa direkt efter att jag slutat skolan. Så ja, ni får ha det så bra!

Polisövningen

Nu har vi gjort första övningen och 3 till väntar, taggish.

Polisövning

Från början skulle jag ihop med min klass titta på yrkes-sm imorgon då det är en tjej från våran skola som ska delta, men nu ser mina planer annorlunda ut. Jag har nämligen fått möjligheten att vara med på en polisövning imorgon ㋡. 

Klockan 07.45 imorgon är det samling vid min skola, där blir jag + 6st till upplockade av en piketbuss (#krim) och skjutsade till någon lokal vid Fyrisskolan, där vi ska hålla till. Sen ska vi göra en massa roliga övningar som går ut på att provocera poliserna. Inte varje dag man får kalla polisen för snutjävel rakt upp i ansiktet helt ostraffat. Taggish.
 
Ber om ursäkt redan nu för morgondagens outfit, host.

❆ ☃ ☀

 

Millan igen

En till bild på Amilia, samma min, samma pose, men ändå lite annorlunda...

Mobillös dag

Gammal bild tagen i våran trädgård.
Ville bara berätta att jag har varit utan mobil hela dagen, eller ja, mellan 10 och 16 typ. Så om ni tycker att jag har varit seg på att svara på sms och sånt så vet ni varför nu! 
I övrigt har dagen varit helt okej. Jobbigt bara att hela tiden behöva känna som att man tappat någonting haha.
 
Imorgon är jag typ den ända från klassen som har sovmorgon ✌ Beror på att klassen ska testa sig för TBC och testet ska läsas av på fredag när jag är i Orsa, så jag får göra det senare. Sen ska jag agera "fadder" åt två stycken 9or som kommer på provdag hela morgondagen. Vi höres, mer bilder från helgens fotografering kommer upp då och då!

Amilia Linder

Supersnygga Amilia, både i färg och svartvitt.

Moa Karlsson

Vackra Moa, både i färg och svartvitt.

Bjussar två

Typ såhär ser de flesta bilder ut som jag sitter och redigerar just nu, mycket skratt. Men det är fint tycker jag. Som sagt så är bilderna utvalda av alla oss tre, det är lite nytt för mig haha. I vanliga fall bossar jag helt själv men det tillät inte brudarna denna gång... Hope you enjoy.

Inuti en iPhone

Ni som läst min blogg ett tag eller känner mig, vet förmodligen att min iPhone sett ut som fan senaste månaderna? Igår bestämde sig pappa för att ändra på det. Han plockade ner hela min telefon, allt (för att skärmen sitter "längst bak" på en iPhone), sen böt han skärm och så stoppade han tillbaka allt igen. Detta blev resultatet:
Inga sprickor kvar! Dock har skärmen blivit grönare och ibland kommer det störande streck på den (titta vid mitt vänstra öga). Men men ☺

Kyligt

Efter en kall men rolig fotografering är vi äntligen inne i värmen igen. Vi har precis hjälpts åt och kommit överens om vilka bilder som det är Ok att jag använder och det blev typ 20-30 stycken. Dom bilderna kommer upp här allt eftersom, men här har ni ett smakprov.
 
Har ingen mobil för tillfället då pappa håller på och lagar skärmen! Jag nås via Amilias mobil.
Kvällen spenderas med att fira Louise, först restaurang och sen Österby tror jag.

Vinterporträtt

          Idag ska jag, Amilia, Moa och kanske någon mer, ut på porträttfotografering i snön. Bästa vänner som ställer upp som
          modeller Hoppas på riktigt bra resultat, är sjukt taggad.
 

Smillen

Glömde skriva att jag faktiskt tog några kort på Smilla också. Men då hon ville in och bara satt stilla vid dörrn hela tiden så tröttnade jag rätt snabbt. 
Nu ska jag snart träffa Amilia, Moa och Louise tror jag. Kanske några andra också, vem vet. Skönt att bara ta det lungt och träffa gott folk ibland, ska bli en bra fredagskväll.

Woahoy vilken galenskap

Hela dagen har det vara otrolligt fint väder med sol. Perfekt tänkte jag som slutade klockan 12, då kan jag hem och fota. När jag var fullt påklädd och äntligen skulle få gå ut, så försvann solen. Kul, jätte kul. Tog några bilder på en stubbe för att inte ha klätt på mig helt i onödan... Varsågoda.

Motivation

 

Svanfamiljen

Bild på en svanfamilj tagen ute vid Pontus sommarstuga i somras.
Skoldagen var lång och rätt så tråkig. Nu ska jag tagga mot gymmet för att köra lite ihop med Amilia och Emma. Höres.
 

Q&A

Ny kategori på bloggen under flicken Övrigt! Q&A.
Då jag då och då får lite frågor här på bloggen så har jag skapat en ny flik för just det. Anledningen till att jag kom på det just nu var för att det ramlade in en fråga idag. 
 
"-" skrev "Hej! Jag hörde att du aka bli brandman på cultus. Jag funderar också på det men jag undrar hur själva linjen och skolan är?:)"
Svar: Att jag ska bli brandman vet jag inte.. Har väl tänkt tanken någon gång men det är absolut inget som är säkert för jag ändrar mig varje dag haha. Men att jag går på Cultus, det stämmer. Jag kan i stort sett bara prata gott om Cultus.
+ Det är en liten, jättegullig skola, där alla syns.
+ Stora, ljusa lokaler.
+ Ligger centralt och bra, lätt att ta sig dit.
+ Lärarna är superbra - love them. Eller ja, de flesta av dom i alla fall... 
+ Trevliga elever.
+ Långa lunchraster.
+ Det finns jätte mycket hjälp att få, studiestuga, speciallärare osv.
+ Onsdagarna på Victoria 
+ Ganska mycket praktisk undervisning.
+ Möjligheten att delta i massa olika övningar ihop med poliser och brandmän.
+ Soffor och godisautomat i uppehållsrummen.
Men det finns såklart sämre saker också.
- Ingen matsal, 10x2 min promenad varje lunch.
- Mycket lärxor, prov, inlämningsuppgifter, förhör mm.
- Mycket vandalisering på senaste tiden. (Folk gör stopp i toorna med pappershandukar, sparkar hål i toalettdörrar, förstör julpynt, har sönder soffor, mm. mm.
Det finns säkert jätte mycket mer jag kan berätta men ja, du får fråga mer specifikt om det är något särsklit du undrar. Du kan också titta i kategorin "Skola & plugg" som ligger under kategorin "Övrigt", där finns massa bilder och grejer.
Hoppas du är nöjd med svaret - hare.
 
 

Moln slukar berg

Bild från Grekland 2012.
Hej på er. Denna dag har varit full fart från början till slut. Först skola, sen hem och äta, sen gym, sen dusch och nu ska jag snart läsa en krönika (svenska uppgift tills imorgon).
Morgondagen börjar 08.30 på Perry's Gym för att testa på lite kickboxning. Har faktiskt höga förväntningar så hoppas verkligen att det är någorlunda kul i alla fall! I övrigt firar jag och min pojke 11 månader imorgon också, oj oj, snart ett år hörrni.
Natti.
 

Juste! Kom på att förut när jag frågade vad ni ville ha här på bloggen så blev "Bilder från konfalägret i Rättvik" ett svar. Vill ni fortfarande ha bilderna? Lämna en liten kommentar i så fall :)

Tid

För att förstå värdet av ett år, fråga en student som missade examen.

För att förstå värdet av en månad, fråga en mor som fött ett barn för tidigt.

För att förstå värdet av en vecka, fråga redaktören på en veckotidning.

För att förstå värdet av en timme, fråga de nyförälskade som väntar på att träffas.

För att förstå värdet av en minut, fråga den som precis missade flyget.

För att förstå värdet av en sekund, fråga den som precis undkommit en bilolycka.

För att förstå värdet av en millisekund, fråga han som kom tvåa i OS.

 


Paradise Hotel - Förhandsvisning

Ligger just nu och tittar på kvällens avsnitt utav PH. Lagom lyx med Viaplay. Jag ska inte avslöja för mycket av avsnittet för jag vet att det finns dom som hatar sånt, och om du är en sån så sluta läs nu. För jag tror att Tobias kommer få ligga ikväll. Här är lite bilder från kvällens avsnitt: 
 

Vatten & vattendroppar


 

Orsa Grönklitt v.4

 
 
Detta är stugan som jag, mamma, pappa, lillebror, Pontus,
kusinerna, morbror och morbrors fru kommer spendera tre nätter
i vecka 4. En 10bäddarsstuga, mitt i backen i Orsa Grönklitt. Vi kommer
liksom kunna ta på oss skidorna precis utanför dörren och börja dagen med
ett åk utan att först behöva åka lift (lila sträcket på kartan)! Och vi kommer
inte behöva gå en meter när vi ska hem, det är liksom bara att ta skidorna
ända fram till dörrn (gröna sträcket på kartan).
Längtar redan så mycket trots att vi bokade idag. Tack och lov är det bara
11 dagar kvar. Vi åker upp på kvällen, torsdagen den 23e och stannar
tills söndagen den 26e. Wieee det ska bli så mysigt 
 
Och för er som inte redan förstått det så handlar hela resan om
skidor, haha. Känns lite jobbigt att Pontus ska med emellanåt då jag hört att
han ska vara ganska duktig... Själv är jag väl sådär, jag kommer ju framåt
och ramlar inte allt för ofta, men om det ser nå vidare snyggt ut vet jag inte.
Fast vet ni vad, huvudsaken är att man har kul ☺
 
 
 
Här kommer lite mer bilder!
 
 
 

Ny design!

FÖRRA:
NYA:
Äntligen är jag tillräckligt nöjd för att släppa den nya designen!
Jag vet att den nya designen varken är den roligaste eller coolaste, men jag pallade inte. Bara att få dit "drop-down-menyn" tog mig typ en vecka haha. Och jag vet också att det ser ganska roligt ut med bilderna och texten i de gamla inläggen, men det beror på att bilderna jag laddat upp i tidigare inlägg är 800px och med nya designen kan jag ladda upp i 1000px (förstår om ni inget förstår ifall ni själva inte håller på med stil- och kodmallar).
Förhoppningsvis är headern tillfällig, skulle vilja ha en annan. Men har typ inga bilder på mig själv och att fota självporträtt är ganska svårt tycker jag... Får se hur jag löser det.
 

Rea-shopping

Hela morgonen höll jag på med min nya design och hela eftermiddagen var jag på stan med Nina. Designen går sådär, fortfarande en hel del kvar att göra.. Det värsta är att jag inte har någon bra bild på mig till en header så ja, det gör att det tar ännu längre tid. Shopping gick bättre, fick hem allt jag skulle och lite till:
Tjockärmad utan ärmar 199:- från Carlings.
 
Maglång springtröja (till sommaren) 75:- (249 - 100 - 50%) från Stadium.
 
Springbyxor 199:- från Cubus.
 
Trosor 24:- resp. 29x2:- från Gina och Cubus.
 
Sminkborttagning 44:- från Kicks.
 
Nu ska jag umgås med min pojkvän och kanske fortsätta lite med designen, om han tillåter, ha det!

Gapa

Personlig favorit kanske var att ta i, men ja, lite cool blev den i alla fall.
Måste bara tillägga det att JAG ÄR INTE NAKEN PÅ BILDERNA, jag har faktiskt bikini på mig. Oavsett vad ni tror så brukar jag inte stå och åma mig naken i duchen framför en kamera, sådeså.

Inte död.

Hej älskisar! Vet att jag säkert lura er alla att jag varit död, men icke, I'm alive! Har bara inte haft någon ork till att logga in här och skriva om ingenting. Dessutom har jag varit extremt arg över att skolan har börjat igen, vi har ju så sjukt mycket plugg, hela jävla tiden.
Aja. Idag var jag ner till gymmet med Amilia men vi blev inte långvariga då hon började känna sig sjuk. När jag kom hem var jag foto-sugen och sjukt inspirerad efter att ha läst LINAFOTO's blogg, så jag kladda på mig lite smink och hoppade i duschen.
Nu sitter jag och redigerar resultaten och fler bilder kommer upp med tiden!

Gårdagskvällen
Filmtips

Cha cha bloggen. Tänkte bara tipsa om en film. Nyckeln till frihet heter den. Den handlar om en kille som sitter oskyldigt dömd i ett fängelse. Den är bättre än vad den låter, och jag ger den 4½ av 5 jullebullar:
 
Natti natti.

Nyår (del 4)

Pontus.
 
Toffe.
 
Anton.
 
Emma.
 
Amilia & Nicke.
 
Anton & Emma.
 
Anton.

De var dom sista bilderna, hope you enjoyed.
Man får använda bilderna OM man anger källa (gäller inte Instagram eller Twitter).

Nyår (del 3)

Anton.
 
Emma & Nicke.
 
Anton & Nicke.
 
Honken & Nicke.
 
Nicke & Honken.
 
Anton.
 
Adam, Anton, Louise & Nicke.
 
Emma & Ellinor.
 
Anton, Adam & Nicke.
 
Toffe & Honken.
 
Jag vet att det är jätte mycket bilder som saknas... men de flesta bilder blev väldigt svarta och alla gick inte att rädda.
Man får använda bilderna OM man anger källa (gäller inte Instagram eller Twitter).

Nyår (del 2)

Anton & Toffe.
 
Anton & Toffe.
 
Toffe & Anton.
 
Louise.
 
Ellinor & Emma.
 
 Anton & Nicke.
 
Simon & Joje.
 
Anton & Ellinor.
 
Anton, Ellinor & Nicke.
 
 Louise, Anton, Ellinor & Nicke.
 
 Man får använda bilderna OM man anger källa (gäller inte Instagram eller Twitter).

Nyår (del 1)

Amilias och min vackra dukning.
 
Amilias och min vackra dukning.
 
Förberedelser inför efterrätt.
 
Förberedelser inför förrätt.
 
Middag på G.
 
Moa.
 
Pontus & Ellinor.
 
Emma & jag.
 
Moa & Emma.
 
Anton.
 
Man får använda bilderna OM man anger källa (gäller inte Instagram eller Twitter).

Gott nytt 2014!


Gårdagen var så bra! Tack som fan alla som var med och gjorde starten på mitt 2014 till världens bästa.
 
Har fortfarande alla mina grejer hemma hos Amilia så partypicsen får ni vänta med...