Viktoriadag

Hej!
Tänkte försöka berätta lite kort om dagen.
 
Vi började med Människans Säkerhet och idag stod slangdragning på schemat.
Det var ett otroligt tryck i slangarna. På bilderna till höger används den starkaste av dom alla. I vanliga fall när riktiga brandmän använder den så är dom 2, vi var tvugna att va 4 för att inte flyga iväg. Patrik (vår ena lärare) berättade att om man använde den på vintern och om det var isigt på backen så hade man i stort sett ingen chans att stå still, då gled man bakåt helt enkelt.
 
Sen hade vi matte. Inget speciellt med det, vi bara räknade på.
 
Efter det så var det idrott och idag skulle vi genomföra alla de fysiska proven som görs när man söker in till Polishögskolan (-simprovet, som vi gör i 2an).
Först blev det Harres test, en koordinationstest. Testet ska genomföras på 16 sekunder eller snabbare, annars blir man underkänd (Det gällde dock inte idag). Min bästa tid blev i alla fall på 12.35 sekunder, stolt!
Sen gjorde vi Styrkeprovet. Man ska lyfta en docka på 77kg och släpa den 15 meter, utan tidsbegränsning. Nu hade vi ingen docka, utan vi använde oss av varandra och jag lyckades få tag i en klasskompis på 73kg. And I fukkin made it, stolt igen. Men fan så jobbigt det var.
Sist hade vi Coopers test, ett konditionstest. Man ska springa 2km på 10 minuter och 15 sekunder eller snabbare. Jag kom in på 10.21. Förstå hur surt, 6 jävla sekunder.. Men är ändå rätt nöjd!
 
Haha, hoppas ni orkade läsa! De understrykna orden är länkar till videos på testerna.
Ikväll är det plugg som gäller.. Har prov i Samhällskunskap imorgon och kan inte ett piss. Är på riktigt både rädd, och förberedd på mitt livs första F.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: